Stedentrip Europa

Stockholm en Gotenburg Travelbird aanbieding

Stedentrip Europa? Een goed idee voor wie even lekker een weekend weg wil. Europa heeft zoveel mooie steden en als je niet te ver weg wil, is een stedentrip Europa ideaal. In het voorjaar hebben Spanje en Italië al heerlijk weer en wie in de zomer de temperatuur niet te hoog wil laten oplopen maakt een citytrip naar een stad in Scandinavië. Het Verenigd Koninkrijk is ook vlakbij en goed bereikbaar met de trein, net als de steden in Duitsland. Europa biedt zoveel mooie bestemmingen voor een stedentrip, zodat er altijd wel een stad is die bij je past. Een stedentrip Europa is dus altijd een goed idee. Ben je een echte shopaholic? Check dan ook de leukste ideeën voor een stedentrip shopping!

stedentrip Rome tips Trevi Fontein

Italië

Italië is een uitstekende bestemming voor een stedentrip Europa voor wie houdt van lekker eten, mooi weer en prachtige bezienswaardigheden. In Rome is nog veel te zien uit de klassieke oudheid. Het Colosseum en Forum Romanum brengen je terug in de geschiedenis. Turijn was ooit de eerste hoofdstad van Italië en is de bakermat van de Slowfood beweging en de vestigingsplaats van  Fiat. Venetië is een favoriete bestemming van velen. Het overal aanwezige water in combinatie met de oude paleizen en de vestiging van het Guggenheim Museum geven deze stad haar magie.

guggenheim bilbao

Spanje

Barcelona met de prachtige bouwwerken van Gaudi trekt jaarlijks vele bezoekers. In combinatie met het mooie weer is de Spaanse stad een geliefde bestemming voor een stedentrip Europa. Maar ook de hoofdstad van Spanje, Madrid, heeft veel te bieden. Prachtige musea met beroemde werken van Picasso en mooie pleinen waar het goed toeven is, maken Madrid een lekkere bestemming voor een weekend weg. Minder bekend maar minstens zo leuk is Bilbao. In deze stad in Spaans Baskenland maak je kennis met de Baskische cultuur en eet je pintxos, kijk je een wedstrijd pelota en bezoek je het prachtige Guggenheim Museum.

Old Royal Naval College Londen

Verenigd Koninkrijk en Ierland

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben mooie steden die een bezoek waard zijn. Natuurlijk is Londen een veel bezochte bestemming. Of je nu een liefhebber bent van musea of van lekker eten houdt of wil struinen langs bijzondere filmlocaties. Ga je met kinderen op citytrip dan heeft deze stad veel te bieden. Het Schotse Edinburgh is ook een goed plan voor een stedentrip Europa. Kastelen en woeste landschappen rond de stad maken van Edinburgh een bijzondere bestemming voor een citytrip. Wil je weten waar de rockstars van nu hun inspiratie vandaan halen, dan is Dublin jouw stad. Laat je niet afschrikken door het weer, het schijnt dat de gemiddelde neerslag per jaar net iets minder is dan in Londen. Hou je van golf, dan is het Verenigd Koninkrijk sowieso een geweldige bestemming.

Stedentrip Europa Brandenburger Tor Bezienswaardigheden Berlijn

Duitsland

Even een weekend weg, dan is buurland Duitsland vlakbij. Keulen is vlakbij en goed bereikbaar met de trein. Wil je iets verder reizen dan ga je naar Berlijn. Shopping, musea, leuke hotels en de vele bezienswaardigheden in Berlijn maken jouw citytrip een groot succes. Wil je eens iets anders bezoek dan München. Deze stad in het Zuid-Duitse Beieren ligt voor veel mensen op de route naar hun vakantiebestemming. Het is een goed idee om ook eens te stoppen, een lekker hotel te boeken en bijvoorbeeld het BMW museum te bezoeken. Leuke mogelijkheden dus voor een stedentrip Europa.

Malardrottningen Yacht Hotel Stockholm

Scandinavië

Zowel in de zomer als in de winter hebben de steden in Scandinavië veel te bieden. De zomer is in Scandinavië bijzonder aangenaam, terwijl de winter er nog echt koud kan zijn. Kopenhagen heeft een geweldig aanbod van hippe winkels. Hou je van lekker eten en wil je kennis maken met de Nordic Kitchen dan is Kopenhagen een stad voor jou. Ga je een stedentrip met kinderen maken dan is Stockholm ideaal. Het Vasa museum is een hoogtepunt en ook Junibacken, het museum rond de schrijfster Astrid Lindgren is een bezoek waard. Wil je een bijzondere stedentrip, ga dan in de winter naar Oslo. Vanuit de stad kun je met de metro naar de skigebieden in de buurt. Zo combineer je je stedentrip met een korte wintersportvakantie!