Stedentrip en golf

stedentrip en golf golftas met clubs

Op stedentrip en golf spelen? Zoek dan een slimme bestemming uit waar je een stad kunt bekijken en in de buurt kunt golfen. Zo kun je golfen en een mooie stad verkennen. Er zijn veel plekken waar golfliefhebbers deze ideale combinatie kunnen maken.

Golfen en een stad bezoeken is een ideale combinatie voor wie een afwisselende stedentrip zoekt.

Na een dag golfen is het leuk om je korte vakantie af te wisselen met een stad in de buurt. Bezoek musea, eet in leuke restaurants en laat je verwennen in een heerlijk hotel. Een stedentrip en golf is een uitstekende combinatie voor wie meer wil dan alleen de fairways en greens zien. Niet alleen in Schotland maar ook in Marrokko, Ierland en Portugal zijn mooie golfbanen te vinden in de buurt van minstens zo mooie steden. Zoek een lekker hotel, huur een auto en maak je eigen ideale stedentrip. We geven je graag tips.

stedentrip en golf golftas met clubs

Golfen op beroemde en uitdagende linksbanen bij Edinburgh

Schotland mag best “The Home of Golf” genoemd worden met Edinburgh als middelpunt. In Edinburgh zelf alleen al zijn 23 banen te vinden. Binnen een uur rijden van de Schotse stad vind je zeker 80 banen in verschillende soorten. Linksbanen aan zee, maar ook parkachtige banen met een prachtig uitzicht op de stad. Natuurlijk mag je de bakermat van het golf, St. Andrews, niet overslaan. Naast de befaamde Old Course liggen hier nog zes banen die openbaar toegankelijk zijn. Wel tijdig vooraf even reserveren natuurlijk.

Golf Edinburgh
aantal banen: 23
greenfee: 20 euro – 105 euro
check reizen:

Golf in Marrakech, spelen met het Atlasgebergte als decor

Een baan lopen in een bijzondere omgeving? Dan is Marrakech in Marokko een prima keuze. Ontspan in fantastische hotels, geniet van het mooie weer en loop een ronde op goed onderhouden golfbanen. Het Atlasgebergte is het natuurlijke decor op de achtergrond. Natuurlijk bezoek je ook Marrakech met haar wirwar van straatjes en steegjes. Dwalend door de Souk waan je je even in een andere wereld. De volgende ochtend loop je vroeg een nieuwe ronde op een van de 13 banen bij Marrakech. Een top combinatie stedentrip en golf!

Golf Marrakech
aantal banen: 13
greenfee: 30 euro – 65 euro
check reizen:

Lekker weer en uitdagende golfcourses. Dat is golfen in Lissabon

Er lekker even uit en genieten van de Portugese keuken, fado en mooi weer? Dan is Lissabon een goede combinatie van een stedentrip en golf. De Costa Lisboa heeft golfers veel te bieden. De Costa de Lisboa kent een hoge concentratie aan top golfbanen. De meeste golfbanen vind je in de driehoek Lissabon, Cascais en Sintra. Door de grote hoeveelheid banen is er voor elk niveau golfer een uitdagende baan te vinden. In de directe omgeving zijn al 10 banen te vinden. Een interessante baan is Oitavos Dunes Natural Links Golf. Een links baan die bij wind een geduchte tegenstander voor elke golfspeler is.

Golf Lissabon
aantal banen: 10
greenfee: 35 euro – 150 euro
check reizen:

's Nachts golfen op een verlichte baan, dat kan alleen in Dubai

Uitmuntende service, bijzonder goed onderhouden banen en de adembenemende skyline van Dubai op de achtergrond. Dat staat je te wachten als je een golfvakantie Dubai boekt. Speel een ronde op de Faldo Course op de Emirates Golf Club, de oudste club van de stad. Niet zo lang maar een behoorlijke uitdaging om hier een goede score te lopen. Het is bovendien de enige 18 holes baan die bij nacht volledig verlicht is. Echt een aanrader om de eerste 9 holes bij daglicht te lopen en de tweede 9 bij kunstlicht met de Dubai Skyline in volle glorie op de achtergrond. Kortom een bijzondere stedentrip!

Golf Dubai
aantal banen: 17
greenfee:15 euro-300 euro
check golfreizen:

Stedentrip en golf , dan is Dublin een ideale bestemming

Zoek de gezelligheid van Dublin en speel op de mooiste golfcourses rond de stad. Prima ingrediënten voor een combinatie van stedentrip en golf. Vanaf Amsterdam vlieg je binnen anderhalf uur naar de Ierse hoofdstad. Rond Dublin vind je maar liefst 68 golfbanen. Kortom een ruime keuze voor elke golfer die een nieuw uitdagend rondje zoekt. De banen liggen vaak op mooie landgoederen. Het schijnt dat het in de omgeving van Dublin minder regent dan in de rest van Ierland. Nog een voordeel voor wie een stedentrip Dublin combineert met golf in de buurt.

Golf Dublin
aantal banen: 68
greenfee:30 euro-175 euro
check golfreizen: