Stedentrip en strand

clifton strand kaapstad

Stedentrip en strand? Goed idee. Na een hele dag in een stad te zijn, is het heel verfrissend om even de zee in te duiken. Of sluit je stedentrip af met een paar dagen strand. Doe je een stedentrip met kinderen, dan is een strand in de buurt een welkome afwisseling. Andersom kan natuurlijk ook. Je boekt een strandvakantie en vindt het ook leuk om actief wat dingen te bekijken. Kortom een strand in de buurt is altijd wel lekker. We zetten een aantal ideeen voor een stedentrip en strand combinatie voor je op een rij.

Barcelona

Stedentrip en strand combineren? Dan is Barcelona een goede keuze. Het bekendste strand is Barceloneta. Vanaf de Ramblas is het gemakkelijk bereikbaar met de metro. Het is er altijd druk en er zijn veel strandtenten, straatartiesten en er is veel te zien. Zoek je iets meer ontspanning en wil je een dagje naar het strand met je kinderen? Dan ga je net als veel locals met de metro naar Bogatell. Dit strand ligt vlakbij de stad en is populair bij gezinnen. Iets verder buiten Barcelona zijn Platja de Castelldefels en Sitges ook leuk om te bezoeken. Deze stranden zijn ook met de trein goed bereikbaar.

Venetië

Net buiten Venetië ligt het Lido. Het is de favoriete bestemming voor Venetianen in de zomer. Aan de Adriatische Zee vind je hier mooie zandstranden. De zee is er rustig en ook voor kinderen dus heel geschikt. Er zijn zowel privé stranden die bij hotels en resorts horen en verschillende openbare stranden. Als je het Guggenheim museum bezocht hebt en de drukte van het San Marcoplein wil ontvluchten kom je aan het strand van het lido even tot rust. De stranden zijn bereikbaar met de vaporetto. De boot stopt bij halte Santa Maria Elisabetta.

Dubai

Stedentrip met strand? Of strandvakantie in een stad? Dan heb je het over Dubai. Een grote nieuwe stad die met geen andere te vergelijken is. De afgelopen jaren is Dubai enorm snel gegroeid en wordt de stad in de Verenigde Arabische Emiraten steeds populairder. Alles is dan ook top geregeld. Shoppingmalls, golfbanen en fantastische hotels en resorts aan het strand. Kortom zoek je een strandvakantie in een stad dan is Dubai een topkeuze met gegarandeerd lekker strandweer. Zoek snel een lekker hotel aan Jumeirah Beach of neem je kite mee om te kitesurfen op Kite Beach!

Kaapstad

Kaapstad heeft prachtige stranden langs de kusten van de Atlantische en Indische Oceaan, elk met hun karakter. Het water is erg koud maar op een warme dag is dat minder erg. In zee voor de stranden zie je veel surfers de lange golven berijden. Er zijn zowel openbare als privé stranden die vaak bij hotels horen. Voor die laatste ,moet je toegang betalen. Llandudno strand is gratis hier vind je veel surfers, families en toeristen. Breng wel je eigen picknick mee, want er zijn weinig faciliteiten. Die vind je wel op Clifton Bay 1 tot en met 4. Op dit populaire strand kun je parasols en stoelen huren. Ook zijn hier strandverkopers waar je frisdrank en ijs kunt kopen. Op zoek naar een stedentrip met strand dan is Kaapstad een prachtige bestemming.