Dubai, zon zee en shopping in het Midden-Oosten

Burj Khalifa Dubai in de schemering

Dubai bevindt zich van oudsher op een strategisch punt op de handelsroutes naar het Verre Oosten. Er is dan ook veel strijd geleverd om de heerschappij over deze plaats te krijgen. Perzen, Portugezen, Nederlanders en Engelsen waren langere de baas in het land. Rond 1830 werd Dubai ingenomen door de Bani Yas stam onder leiding van de familie Al Maktoum. Vandaag de dag heerst deze familie nog steeds over het emiraat.

Winkelen wordt een belevenis in Dubai

Toen er in de 60er jaren olie werd gevonden, steeg de rijkdom snel. Tegenwoordig komt nog maar 5% van de inkomsten van het emiraat uit olie. Dubai investeert veel in het toerisme en in de financiële sector. De luchthaven is een belangrijke hub in het Midden-Oosten. Verder heeft Dubai zich ontwikkelt tot dé plek om te winkelen. Er zijn meer dan 70 shopping malls waar alle grote merken zijn te vinden.

Dubai International Airport (DXB) is de luchthaven van het emiraat. Vanaf Schiphol vertrekken er regelmatig vluchten naar deze stad in de Verenigde Arabische Emiraten. De luchthaven licht net buiten de stad en is met zowel de auto als het OV goed bereikbaar.

De Verenigde Arabische Emiraten, waar de stad deel van uitmaakt, hebben een zogenaamd woestijn klimaat. Dat bekent dat in de wintermaanden de temperatuur gemiddeld 23°C is. In de zomer, van april tot en met oktober, loopt de temperatuur snel op naar 35°C-40°C. Airco is overal in standaard aanwezig.

3 X ZIEN EN DOEN IN DUBAI

kitesurfing dubai

Kitesurfen

in helder en warm water

Geen zin om in koud Nederlands water te leren kiteboarden? In Dubai is het altijd mooi weer. Vooral in voor- en najaar als het hier koud en nat is, is Dubai een uitstekende plek om te kite surfen. Op Kite Beach vind je verschillende Kite scholen en shops.

Kun je het nog niet dan zijn er ook verschillende Kiteboard scholen te vinden met IKO gecertificeerde instructeurs. Als je wil leren Kiteboarden dan is dit  een goede plek.

Dubai Mall met The Dubai Fountain

The Dubai Mall

shop till you drop

The Dubai Mall behoort tot de grootste winkelcentra in de wereld. Zo’n groot winkelcentrum vind je natuurlijk in het grootste gebouw ter wereld: Burj Khalifa. In TDM zoals the mall ook wel genoemd wordt, vind je maar liefst 1200 winkels en er is parkeerruimte voor maar 14.000 auto’s.

Onder het motto groot, groter grootst, is hier ook het aquarium met het grootste raam ter wereld te vinden. Niet zo gek dat The Dubai Mall in 2012 meer dan 65miljoen bezoekers trok.

desert tours 4wd dubai

Desert Tour

over bedoeïenen en sandboarding.

Als je in Dubai bent vergeet je bijna dat er ooit alleen veel zand en droogte was. Door het gebied trokken verschillende bedoeïenen stammen. Tegenwoordig kun je een vleugje van deze oude cultuur opsnuiven door het maken van een desert tour.

Je rijd met een 4WD door de woestijn, bezoekt een bedoeïenen kamp en geniet van de rust en ruimte.  Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een tour te maken. Variërend van een dagdeel tot overnight tours. Sandboarding zit sowieso vaak in het programma.

hotels v.a. 45,-

logo tix.nl tickets Rome v.a. 39,-

  skip the line v.a 20,-

Dubai
 • 7/10
  Bezienswaardigheden - 7/10
 • 9/10
  Weer - 9/10
 • 8/10
  Met kinderen - 8/10
 • 9/10
  Shopping - 9/10
Bord vertrekken Schiphol

Vliegtickets

Vanaf Schiphol is de vliegtijd van een rechtstreekse vlucht ongeveer 8 uur. Verschillende maatschappijen vliegen dagelijks op DXB (Dubai International Airport).

Ramada Plaza Jumeirah Beach Residence Dubai

Deals en aanbiedingen

Zoek je een goede aanbieding voor een heerlijke zonvakantie naar Dubai? We hebben mooie aanbiedingen van bekende reisaanbieders op een rij gezet. Hotel en ticket voor een heerlijke vakantie in Dubai.

jumeirah beach dubai

Hotels en appartementen

Dubai kent een uitgebreid aanbod van hotels en appartementen. Ga je met kinderen dan is een appartement vaak handig.  Wie luxe zoekt, is in Dubai op de juiste plek. Service en comfort zijn van het allerhoogste niveau.

travelguide roughguide dubai

pocket Rough Guide – Dubai

Of je nu op zoek bent naar een traditionele souk, een 7-stereren hotel of een prachtig strand: deze pocket Rough Guide wijst je de weg. Deze reisgids bevat ook een schema voor wie 2 dagen in de stad is. Illustraties en beschrijvingen van het oude tot en met het futuristische Dubai plus een uitneembare kaart, maken deze rough guide tot een overzichtelijke en compleet boekje voor een bezoek aan de stad.

reisgids dominicus oman dubai abu dhabi

Dominicus-Oman, Dubai en Abu Dhabi

Niet alleen de emiraten Dubai en Abu Dhabi, maar ook het sultanaat Oman wordt beschreven in dit boek. Deze zeer verzorgde gids laat letterlijk in woord en mooie kleurenfoto’s zien dat er meer in de Golfstaten is dan een onmetelijke woestijn. De eerste 64 pagina’s worden gewijd aan onder andere flora en fauna, geschiedenis en politiek, cultuur en traditie (eten en kleding). Verder veel praktische informatie, kaarten en plattegronden in kleur in de hele gids.

compacte reisgids anwb extra dubai

ANWB Extra – Dubai

Praktische tips en overzichtjes van “must sees” en dingen die je moet doen vind je in deze ANWB Extra. Uiteraard ontbreekt een grote uitneembare kaart niet, zodat je shopping malls, hotels en andere bezienswaardigheden gemakkelijk kunt vinden. Voor een korte vakantie in het emiraat is dit een handig en compacte reisgids.

Skiën in Dubai?

en daarna gaan we shoppen.

Buiten is het 35 graden, binnen -1. In de Mall of the Emirates is een indoor skipiste met echte sneeuw. Verschillende liften brengen je naar een hoogte van 85 meter, waarna je kunt afdalen over een piste van 400 meter lengte. Ook vind je in Ski Dubai ’s werelds eerste zwarte piste.

Heb je genoeg sneeuw gezien, dan kun je verder met je shopping expeditie. Met meer dan 600 winkels en meer dan 100 cafe’s en restaurants is de kans groot dat je er zult slagen.

ski-dubai

Nog meer inspiratie voor een bijzondere citytrip