Stedentrip met kinderen

M&Ms World New York

Stedentrip met kinderen? Waarom niet! Kinderen vinden het vaak heel leuk om nieuwe dingen te zien. Natuurlijk is het slim om het programma aan te passen. Heb je jonge kinderen, wissel bezienswaardigheden af met kinderattracties. Elke stad heeft dingen die leuk voor kids zijn. Wil je bepaalde bezienswaardigheden zien, dan is het handig om “Skip the line tickets” te kopen. Zo hoef je nooit te wachten. Ook met wat oudere kinderen is er genoeg te beleven en te ontdekken. Zelfs voor kinderen kan shopping heel leuk zijn als je naar de juiste winkels gaat. Zo komen ze weer thuis met nieuwe verhalen en dingen die ze niet snel vergeten. We zetten 5 steden op een rij die leuk zijn om met kids te bezoeken.

Stockholm

Stockholm is een kindvriendelijke stad. Er is een overvloed aan kinderattracties en musea met activiteiten en tentoonstellingen, vooral voor kinderen. Afstanden zijn kort en het openbaar vervoer brengt je overal naar toe. Bussen zijn zelfs gratis als je een wandelwagen meebrengt. Op het groene eiland Djurgården zijn veel van de attracties van de kinderen in de buurt van elkaar, zoals de sprookjeswereld van Junibacken, het pretpark Gröna Lund, en het openluchtmuseum Skansen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Vasa museum. Het grote schip maakt indruk op jong en oud.

Londen

Voor een citytrip met kinderen is Londen uitermate geschikt. Of je nu met jonge kinderen of met tieners een stedentrip gaat maken, in Londen is voor iedereen genoeg te beleven. Natuurlijk zijn er prachtige musea, zoals The Britisch Museum met de munmmies en bekijk een T-Rex in ht Natural History Museum. Voor een prachtig uitzicht over de stad kun je The London Eye niet overslaan. Met de metro en de dubbeldekker bussen kom je overal in de stad. Sluit de dag af in een lekker restaurant. In Londen zijn veel hotels met familiekamers. Zeker met jonge kinderen is dat wel zo praktisch en gezellig.

New York

Ga je op stedentrip met kinderen? Dan is New York een goed idee voor jong en oud. Natuurlijk bezoek je de bekende bezienswaardigheden zoals het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld. Zijn je kinderen wat ouder; dan bezoek je ook een show op Broadway of een sportwedstrijd in Madison Square Garden. Verder kun je je tijd in New York uitstekend vullen met bezoeken aan musea en is shopping in New York een ware belevenis. Genoeg gelopen? Neem dan een helicopter en vlieg een rondje over Manhattan.

Antwerpen

Er even uit met het gezin? Doe dan een citytrip met kinderen naar Antwerpen. Zoek een leuk hotel uit en verken de Vlaamse stad. Er is genoeg te doen! Op een afstand zie je het MAS (Museum aan de Stoom) al liggen. Hier leer je meer over de geschiedenis van Antwerpen en wordt je beloond met een prachtig uitzicht als je het dak van het MAS bereikt hebt. Of ga naar de ZOO van Antwerpen. Deze dierentuin behoort tot de oudste in de wereld. Natuurlijk mag een bezoek aan een friteskot niet ontbreken en proef je de wereldberoemde Vlaamse frites. Ook is het prima winkelen in de stad. Kies een hotel en ga lekker naar Antwerpen!

Parijs

Voor het eerst een stedentrip met kinderen? Dan is Parijs heel leuk. Er zijn veel hotels met familiekamers Parijs en met de metro kun je de stad gemakkelijk ontdekken. Natuurlijk bezoek je de Eiffeltoren en Montmartre. De Mona Lisa in het Louvre wil zeker zien. Tussendoor stop je voor een lunch in een brasserie of bistro. Wil je een echt paleis zien? Dan is een bezoek aan het Paleis van Versailles net iets buiten de stad de moeite waard. Genoeg cultuur gehad? In Parijs is het uitstekend winkelen voor alle leeftijden.