Stockholm, zomer en winter prachtig aan het water

Stockholm met schip

Stockholm is de hoofdstad van Zweden. Het is een heel afwisselende stad waar het weer altijd een rol speelt, zoals in alle Scandinavische landen. ’s Winters waan je je bij sneeuw in een kerstkaart, terwijl in de zomer het water als zilver door de stad schittert in de zon. Unieke musea en geweldige restaurants en winkels maken van deze stad het hele jaar een heerlijke bestemming.Ook voor een stedentrip met kinderen is Stockholm erg leuk!

Stockholm wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.

Die naam heeft de stad te danken aan de ligging op veertien eilanden die met bruggen verbonden zijn. Net buiten de stad begint de scherenkust, een kustgebied met talloze rotseilanden en -eilandjes. In de Zweedse hoofdstad wonen ongeveer 850.000 mensen. In de regio groot Stockholm wonen ruim 1,8 miljoen mensen en daarmee ca 20% van de Zweedse bevolking.
De stad beschikt over een uitstekend metro netwerk waarmee bezienswaardigeheden gemakkelijk te bereiken zijn. Het oudste deel van Stockholm is Gamla Stan. Deze wijk, met zijn smalle straten en huizen in okerkleur en rood, doet schilderachtig aan. Op dit eiland is ook het koninklijk paleis gebouwd.

De grootste luchthaven van Stockholm is Arlanda (ARN). Deze airport is met de stad verbonden door de hogesnelheidstrein Arlanda Express. Met 20 minuten ben je daarmee in de stad.

De Zweedse stad heeft duidelijke seizoenen. De zomers zijn vaak mild/warm en droog terwijl de winters koud zijn. Temperaturen schommelen in de winter tussen de -7 en +2 graden. In de zomer is het tussen de 22 en 25 graden. Wie graag Scandinavië bezoekt moet ook zeker Kopenhagen en Oslo eens bezoeken.

vasa museum 3 masten stockholm zweden

Vasa Museum

prachtig 17e eeuws schip

In het Vasa Museum vind je het enige bijna volledig bewaarde schip uit de zeventiende eeuw in de wereld. Het oorlogsschip zonk vrijwel direct op zijn eerste reis midden in Stockholm in 1628. In 1961 is het geborgen en na een restauratie die bijna 50 jaar duurde wordt het schip tegenwoordig tentoongesteld in al zijn glorie. Het museum zie je al vanaf een afstand liggen want de masten van het schip steken door het dak naar buiten.

wolven in skansen

Skansen

openlucht museum

Skansen vind je op het eiland Djurgården midden in de stad. Het museum geeft een beeld van Zweden door de eeuwen heen. Van de boerderijen in het zuiden tot de Lapse Sami nederzettingen in het noorden. Verder vind je in Skansen een dierentuin met daarin veel dieren die in Scandinavië veel voorkomen zoals beren, wolven en lynxen. Door de ligging van het park op een heuvel heb je vanaf Skansen een prachtig uitzicht over de stad.

junibacken villa kakelbont pipi langkous

Junibacken

de wereld van Pipi Langkous

Junibacken is een van de populairste attracties van Stockholm. Het in 1996 geopende museum is gewijd aan de Zweedse jeugdliteratuur en in het bijzonder aan de wereld van de beroemde Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Naast een theater, een kinderboekhandel en een speelplaats, kun je er ook een rit met een treintje maken dat je meeneemt in boeken als Karlsson van het dak, Ronja de roversdochter en natuurlijk naar Villa Kakelbont van Pipi Langkous.

hotels v.a. 45,-

logo tix.nl Stockholm v.a. 39,-

  skip the line v.a 15,-

Stockholm
 • 8/10
  Bezienswaardigheden - 8/10
 • 7/10
  Weer - 7/10
 • 9/10
  Met kinderen - 9/10
 • 8/10
  Shopping - 8/10
8/10

VLUCHTEN, HOTELS EN AANBIEDINGEN STOCKHOLM

Bord vertrekken Schiphol

Vliegtickets

Vanaf Schiphol is de vliegtijd van een rechtstreekse vlucht 2 uur. Verschillende maatschappijen vliegen dagelijks op Stockholm (ARN). Check de aanbiedingen.

Story Hotel Signalfabriken Stockholm

Hotels en appartementen

Stockholm kent een uitgebreid aanbod van hotels en appartementen. We zetten de leukste hotels op een rij inclusief hotels met familiekamers.

Nobis Hotel Stockholm

Deals en aanbiedingen

Zoek je een mooie deal voor een complete citytrip. De beste aanbiedingen op een rijtje. Ook als je een los hotel, ticket of een overtocht met de ferry zoekt.

3 X REISGIDS STOCKHOLM

capitool reisgids stockholm

Capitool Compact Stockholm

De Capitool Compact Stockholm Reisgids biedt je alle informatie om de leukste bezienswaardigheden snel en gemakkelijk te vinden.
Zoek je mooie parken en tuinen, de hot spots om te winkelen of activiteiten voor kinderen, deze reisgids wijst je de weg. Natuurlijk ontbreken lijstjes met praktische tips, gedetailleerde kaarten en daarbij prachtige illustraties niet in deze gids. Ook heeft de reisgids Stockholm een handige uitneembare kaart.

100 procent stockholm reisgids

100% Stockholm

De reisgids 100% Stockholm leidt je met een aantal wandelroutes langs highligths volgens de locals. Musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Voor ’s avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. Natuurlijk ontbreekt een uitneembare plattegrond niet en kun je gratis gebruik maken van de 100% App voor je smartphone.

anwb reisgids stockholm

ANWB Extra Stockholm

De ANWB Extra Stockholm brengt je naar 15 hoogtepunten van de Zweedse hoofdstad: dé plekken die je niet mag missen. Elk hoogtepunt wordt beschreven met daarbij een klein kaartje dat verwijst naar de grote uitneembare kaart. Daarnaast vind je per bezienswaardigheid handige adressen in de buurt van andere bezienswaardigheden en leuke restaurantjes en winkels. Verder info over  de geschiedenis van Stockholm en suggesties voor eten en drinken, winkelen en uitgaan. Natuurlijk zit er ook een grote uitneembare kaart bij deze reisgids.

MEER LEUKE STEDEN VOOR EEN CITYTRIP

Winkelen in Kopenhagen
Kopenhagen, voor designfans en lekkerbekken
Stedentrip Scandinavië
Tokyo Japan, de grootste stad ter wereld
Aanbieding Oslo
Hotel Oslo