Stedentrip Scandinavië

kopenhagen centrum overdag

Scandinavië ligt in Noord-Europa en de landen Denemarken, Zweden, Noorwegen en IJsland behoren tot dit gebied. Een stedentrip Scandinavië is zeker interessant omdat het gebied een eigen cultuur en sfeer heeft en de natuur altijd dichtbij is. Twijfel je of je naar KOpenhagen of Stockholm moet gaan? Of misschien toch naar een andere Scandinavische stad? We zetten de leukste plaatsen voor een stedentrip Scandinavië voor je op een rij. Zowel in de zomer als in de winter zijn deze steden een bezoek zeker waard.

Fietsen in Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen is een heerlijke stad voor een weekendje weg. Wie van shoppen, lekker eten en design houdt, vindt snel zijn weg in de hoofdstad van Denemarken.Boek een leuk hotel in het centrum van Kopenhagen, pak een fiets om de stad te ontdekken en sluit de dag af in een goed restaurant. Check snel en gemakkelijk de leukste tips voor je trip, hoteltips of een mooie deal. Kopenhagen is een topbestemming voor wie een stedentrip Scandinavië wil maken.

Stockholm en Gotenburg Travelbird aanbieding

Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van Zweden. Het is een heel afwisselende stad waar het weer altijd een rol speelt, zoals in alle Scandinavische landen. ’s Winters waan je je bij sneeuw in een kerstkaart, terwijl in de zomer het water als zilver door de stad schittert in de zon. Breng een bezoek aan Skansen of treed binnen in de wereld van Astrid Lindgren en Pipi Langkous. Geweldige restaurants en winkels maken van deze stad het hele jaar een heerlijke bestemming.

stedentrip Scandinavië - Oude haven reykjavik ijsland

Reykjavik

De hoofdstad van IJsland, Reykjavik, is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Toen de eerste kolonist Ingólfur Arnarsaon zich er rond 877 vestigde noemde hij de plek naar het woeste landschap met stomende geisers dat hij zag vanuit zee: Rookbaai oftewel Reykjavik. Geniet van het woeste landschap waarin de geisers nog steeds werken en ontspan in de Blue Lagoon. Met ruim 3 uur vliegen ben je op dit unieke eiland in de Atlantische Oceaan.

Grand Hotel Oslo

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen, Oslo, ligt midden in de ruige Noorse natuur. Maar ook in de stad zelf is veel te zien en doen. Bezoek het Fram museum dat de verhalen verteld over de beroemde ontdekkingsreizigers Nansen en Amundsen, ga naar de top van de skischans Holmenkollen voor een adembenemend uitzicht of op de thee in het Grand Hotel waar jaarlijks de Nobelprijzen worden uitgereikt. De stad is zowel in de zomer als in de winter een avontuurlijke bestemming voor een stedentrip Scandinavië