Tokyo Japan, de grootste stad ter wereld

Tokyo in de avond

Eigenlijk is Tokyo geen stad maar de naam van een van de 47 Japanse provincies. Deze provincie of prefectuur bestaat weer uit 23 tokubetsuku (“speciale wijken” in het Japans). Deze wijken worden ieder als een stad bestuurd en samen beslaan zij het gebied dat Tokyo wordt genoemd. In de gehele prefectuur Tokyo (of ook wel Tokio) wonen ruim 13 miljoen mensen. Als je de gehele metropool Tokyo bekijkt dan wonen er ongeveer 38 miljoen mensen. Dat maakt het tot de grootste stad ter wereld. Sinds 1868 is Tokyo de hoofdstad van Japan. Voor die tijd heette het vissersdorp Edo. Ga je reizen naar Japan, dan is een goede reisgids geen overbodige luxe. Een goede gids geeft je handige Tokyo tips.

Tokyo is een stad waar je steeds opnieuw verrast wordt.

Er is heel veel te zien en te doen. Van de prachtige tuinen van het Keizerlijk paleis tot en met eeuwenoude tempels en typisch Japanse winkels. Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 11 uur. In Tokyo is het 7 of 8 uur later (afhanklijk van zomer en winter) dan in Nederland. Met het uitgebreide metronet is de stad gemakkelijk te ontdekken. In 2020 zijn de Olympische Spelen in Tokyo

Narita International Airport (NRT) is de internationale luchthaven van Tokyo. en de grootste airport van Japan. Het vliegveld ligt ongeveer 60 km ten oosten van het centrum. Verschillende treinen verbinden Narita International Airport met Tokyo.

Tokio heeft een gematigd zeeklimaat. Het gebied heeft vrij droge winters en heeft te maken met warme natte zomers. Laat in de zomer en het najaar neemt de kans op flinke buien en harde wind snel toe. Ook kan Tokyo in die periode getroffen worden door orkanen of tropische stormen.

TIPS TOKYO: 3 X ZIEN EN DOEN

imperial palace tokyo japan

Imperial Palace

het huis van de Keizer

Het Imperial Palace oftewel het Keizerlijk Paleis is iets dat je zeker niet mag missen bij een bezoek aan Tokyo. Het paleis ligt in de buurt van Tokyo Central Station en ligt in een prachtige tuin. Het paleis zelf is voor publiek gesloten evenals de direct omliggende binnentuinen. Deze zijn slechts 2 x per jaar open voor publiek namelijk, op de verjaardag van de keizer, op 23 december en bij de nieuwjaarsgroet op 2 januari.

Door de rest van de tuinen zijn het gehele jaar rondleidingen mogelijk.

tokyo tips - akihabara shopping electronics tokyo japan

Gadgets in Akihabara

electronica en manga

Ben je op zoek naar de meest bizarre gadgets, dan moet je in Akihabara zijn. Hier vind je een aantal grote electronica warenhuizen. Een van de bekendste in Japan is Yodobashi. Deze winkel heeft maar liefst 8 verdiepingen.

Verder vind je in Akihabara heel veel winkels rond manga en anime. De grootste winkel gewijd aan anime en manga is Mandarake. Ook deze winkel telt maar liefst 8 verdiepingen. Verder vind je in deze wijk veel cafe’s waar het personeel geheel gekleed is in de stijl van Japanse tekenfilm stijl.

sensoji tempel tokyo

Senso-ji tempel

de oudste tempel van Tokyo

De Senso-ji tempel vind je in het district Asakusa. Deze boedistische tempel is gewijd aan de god Kannon. Het verhaal gaat dat in het jaar 628 twee vissers in de rivier Sumida een beeld vonden van Kannon. Het dorpshoofd herkende het heilige beeld en steld het ten toon in zijn huis. In 645 werd de eerste tempel geopend.

In de 2e wereldoorlog werd de tempel zwaar getroffen door het bombardement op Tokyo. De tempel is later weer in de zelfde stijl opnieuw gebouwd. De tempel is het hele jaar open en is gratis toegankelijk.

hotels v.a. 45,-

logo tix.nl tickets Tokyo v.a. 510,-

  skip the line v.a 20,-

Tokyo
 • 8/10
  Bezienswaardigheden - 8/10
 • 9/10
  Weer - 9/10
 • 8/10
  Met kinderen - 8/10
 • 9/10
  Shopping - 9/10

VLUCHTEN, HOTELS EN REIZEN NAAR TOKYO, JAPAN

Bord vertrekken Schiphol

Vliegtickets

Vanaf Schiphol is de vliegtijd van een rechtstreekse vlucht iets meer dan 11 uur. Verschillende maatschappijen vliegen dagelijks op Tokio Narita (NRT). Check de aanbiedingen.

Hotel Tokyo Claska

Hotels

Tokyo kent een uitgebreid aanbod hotels. Van 5 sterrenhotel tot designhotel. Voor een typisch Japanse ervaring boek je zeker een keer een nacht in een capsulehotel of verblijf je een paar nachten in een traditionele ryokan.

Reis naar Tokyo Japan

Reizen naar Tokyo Japan

Geen zin om het allemaal te regelen? Boek dan gewoon een complete reis naar Tokyo Japan. Hotel, ticket en alles wat nodig is voor een leuke stedentrip worden perfect voor je geregeld. Het enige dat jij moet doen is je koffer pakken.

Tokyo of Tokio

of is het Tokyo-to

De Nederlandse spelling van Tokyo is Tokio en betekent letterlijk: “Oostelijke hoofdstad”. Officieel gebruikt men ook de naam Tokyo-to en dat betekent metropool Tokio of prefectuur Tokio.

3 X REISGIDS TOKYO EN JAPAN

roughguide tokyo japan

Rough Guide – Tokyo

De Roughguide Tokyo wijst je de weg in het overweldigende Tokyo. Van de jonge neonverlichte buurt Shibuya tot het keizerlijk paleis. Deze Engelstalige reisgids is verder voorzien van veel foto’s en plattegronden en overzichtskaarten zodat je je weg gemakkelijk kunt vinden. In deze gids ook veel overzichten van plaatsen om te slapen, eten en drinken en ook de belangrijkste bezienswaardigheden krijgen de aandacht die zij verdienen. Zo vind je zeker een plek om de beste Sushi te eten, een Sumo toernooi te bezoeken of eens te slapen in een typisch Japans capsulehotel. Kortom super veel bruikbare tips Tokyo . Met de Roughguide Tokyo haal je alles uit je bezoek aan de hoofdstad van Japan.

discover japan lonely planet

Lonely Planet -discover Japan

Lonely Planet Discover Japan helpt je met bruikbare tips en up-to-date informatie om het beste van het “Land van de rijzende zon” te ontdekken. Wat moet je zeker zien en wat kan je overslaan. Van de prachtigste tempels tot de mooiste Japanse tuinen en van reizen met de Bullet train tot en met een bezoek aan de hoogste berg van Japan, Mount Fuji.

Lonely Planet Discover Japan wijst je ook de weg in de Japanse keuken en dompelt je graag onder in een classic Japanse onsen. Voor reizigers die Japan graag zelf ontdekken is Lonely Planet Discover Japan een onmisbaar boek.

3 day guide to tokyo

3 day guide to Tokyo

Een compacte gids, bomvol tips Tokyo. Dat is wat 3 day guide to Tokyo biedt. Wat ga je doen als je 72 uur in de wereldstad Tokyo bent? Wat ga je zien en eten? Deze gids helpt je snel op weg en geeft je kort en bondig informatie over de geschiedenis van de stad, de belangrijkste plekken waar je geweest moet zijn en de highligths die je zeker gezien moet hebben.

Voor wie niet precies weet waar ie moet beginnen, heeft de gids een handig reisschema waarmee je in 3 dagen zoveel mogelijk kunt zien. Van het Keizerlijk Paleis tot en met het bruisende Roppongi, de SkyTree en Shinjuku. De engelstalige “3 day guide to Tokyo” is handig voor iedereen die snel op verkenning wil in de Japanse hoofdstad.

Lost in translation

een taalgids helpt!

Japans is voor de meeste mensen die niet uit Japan komen een moeilijk te begrijpen taal. Een taalgids kan uitkomst bieden en geeft je snel handvatten om je enigszins verstaanbaar te maken. Een poging Japans te spreken kan op veel bewondering rekenen.

japans voor dummies