Olympische Spelen Tokyo


Van vrijdag 24 juli  2020 tot en met zondag 9 augustus zijn in Tokyo de 32e Olympische Spelen. Tokyo werd in 2013 gekozen en versloeg Madrid en Istanbul na twee stemrondes. Het is niet de eerste keer dat de Olympische Spelen in Tokyo zijn. In 1964 was  de eerste Olympiade in Azië in Tokyo. Een aantal accommodaties die voor die spelen werden gebouwd, worden in 2020 weer gebruikt.

De Olympische spelen Tokyo zijn compact van opzet.

Maar liefst 85 procent van alle evenementen is in een straal van 8 kilometer rondom het olympisch dorp. Er zijn dus veel hotels in Tokyo in de buurt van de belangrijkste sportaccommodaties. Het nieuwe futuristische Olympisch Stadion waar 80.000 toeschouwers in kunnen, wordt gebouwd op de plek waar in 1964 ook het Olympisch Stadion stond.

Tokyo is tijdens de spelen op te splitsen in twee gebieden. De “Heritage Area” ten noorden van het Olympisch Dorp ()en de “Bay Area” ten zuiden van het Olympisch Dorp. In de Heritage Area worden de sportaccomodaties gebruikt die in 1964 ook al gebruikt werden. Deze gebouwen zijn uitstekend onderhouden en vormen een uniek decor voor sporten als judo, paardensport en gewichtheffen.Om het vinden van een hotel voor de Olymische Spelen in Tokyo makkelijk te maken, hebben we kaartjes gemaakt met daarop sportaccommodaties en de hotels in de buurt. Check het hele programma voor de Olympische Spelen hier

De Bay area ligt prachtig aan het water. Hier zijn verschillende nieuwe accommodaties gebouwd voor sporten als hockey, volleybal, BMX en turnen. Op het punt waar de twee gebieden elkaar raken ligt in het midden het Olympisch Dorp met een prachtig uitzicht over de Tokyo Bay.Booking.com

Atletiek

In maart 2019 wordt het nieuwe Olympisch Stadion van Tokyo voltooid. Het stadion heeft een capaciteit van ruim 68.000 plaatsen. Het stadion is een ontwerp van de Japanse architect Kengo Kuma.

Dit is de plaats waar het Olympisch vuur zal branden en waar openingsceremonie en de sluiting van de Spelen zijn. In dit stadion wordt natuurlijk het onderdeel atletiek afgewerkt en spelen de vrouwen hun voetbalfinale.

Olympic Stadium

10-2 Kasumigaokamachi, Shinjuku-ku, Tokyo

Sporten: openings en sluitingsceremonie
atletiek
voetbal finale vrouwen

metrostation: Kokuritsu-kyogijo Sta. (E25), Subway Oedo Line

Olympische Spelen Tokyo stadion

Hotels bij Olympisch Stadion TokyoBooking.com

Hockey

Het Oi Hockey Stadion ligt in het Oi central Seaside Park Sports forest. Dit park is al langer een park met veel sportfaciliteiten. Het stadion wordt nieuw gebouwd voor de Olymische Spelen Tokyo en heeft een capaciteit van 15.000 plaatsen.

In dit stadion werken de Nederlandse hockeydames en -heren hun Olympische toernooi af. Het ligt dicht bij het Olympisch dorp.

Oi Hockey Stadium

4-chome, Yashio, Shinagawa-ku, Tokyo

Sport: Hockey dames en heren

metrostation: Oi Keibajo Mae Station (MO03), Tokyo Monorail.

Oi Hockey Stadion Tokyo

Hotels bij Oi Hockeystadion TokyoBooking.com

Zwemmen

Het Olympisch zwemtoernooi gaat op zaterdag 25 juli van start in het Tokyo Aquatics Centre. De laatste wedstrijden vinden op 8 augustus plaats. Dan zijn de finales van het schoonspringen en het kunstzwemmen.

Het Tokyo Aquatics Centre is een compleet nieuw zwemstadion met een capacteit van 15.000 plaatsen. Na de Spelen wordt dit teruggebracht tot 5.000 plaatsen.

Tokyo Aquatics Centre

2 Chome-1-35 Tatsumi, Tokyo

Sporten: zwemmen, schoonspringen,kunstzwemmen

metrostation:Tatsumi Stat. (Y23),Subway Yurakucho Line.

Hotels bij Tokyo Aquatics CentreBooking.com

Zeilen

De stad Kanagawa ligt op ruim een uur rijden van het Olympisch dorp. Op een eilandje, dat met een brug verbonden is aan het vaste land, is de Enoshima Yacht Harbour. Deze jachthaven is aangelegd voor de Olympische zeilwedstrijden van 1964.

Hier zullen de Nederlandse zeilers de jacht openen op medailles. Het zeilen op de Olympische Spelen Tokyo begint op 26 juli en de medal races zijn op 5 augustus.

Enoshima Yacht Harbour

529 Broadway, Shinuka
capaciteit: 20.000
Judo: 10/7-23/7

station: Katase-Enoshima Station

Olympische Spelen Tokyo - Enoshima Yacht Harbor

Hotels bij Enoshima Yacht HarbourBooking.com