Lissabon, stad van de fado aan de oceaan

Lissabon portugal tram

Lissabon (Lisboa in het Portugees) is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. In de stad zelf wonen ongeveer 500.000 mensen. Als je naar de stadsregio kijkt dan wonen daar bijna 3 miljoen mensen. Daarmee is Lissabon de grootste stedelijke regio van Portugal. De stad ligt op de rechter oever van de Taag en is gebouwd op 7 heuvels in het westen van het Iberisch Schiereiland. Tripcheckers heeft een handige overzichtskaart gemaakt met alle bezienswaardigheden van Lissabon.

Zon, zee en veel historie maken van Lissabon een heerlijke bestemming.

Luchthaven Portela, in het Portugees Aeroporto da Portela, ligt middenin de stad. De afkorting van deze airport is LIS.

De stad aan de Taag heeft een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers droog zijn met temperaturen tot 35 graden en de winters, van maart tot oktober zacht zijn met maximale temperaturen rond de 15 graden.

Baixa Pombalina Lissabon

Baixa Pombalina

Baixa Pombalina is het centrum van Lissabon. Hier bevindt zich het Rossio, al eeuwen het belangrijkste plein van de stad. Aan het aan de Taag gelegen grote plein Praça do Comércio bevond zich, totdat Portugal in 1910 een republiek werd, de koninklijke residentie

Museu Nacional de Arte Antiga

Museu Nacional de Arte Antiga

In het Museu Nacional de Arte Antiga vindt je schilderijen van onder meer Jeroen Bosch en Albrecht Dürer.Het museum wordt gezien als het belangrijkste kunstmuseum van Portugal.

Mosteiro dos Jerónimos Lissabon Portugal

Mosteiro dos Jerónimos

In Santa Maria de Belém vind je het Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém, deze staan beiden op de Werelderfgoed lijst. In het klooster ligt o.a. de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama begraven.

hotels v.a. 45,-

logo tix.nl tickets Lissabon v.a. 39,-

  skip the line v.a 15,-

Lissabon
 • 8/10
  Bezienswaardigheden - 8/10
 • 9/10
  Weer - 9/10
 • 7/10
  Met kinderen - 7/10
 • 8/10
  Shopping - 8/10
Bord vertrekken Schiphol

Vliegtickets

Vanaf Schiphol is de vliegtijd van een rechtstreekse vlucht 3 uur. Verschillende maatschappijen vliegen dagelijks op Lissabon (LIS). Check de aanbiedingen.

santiago de alfama boutique hotel

Hotels en appartementen

Lissabon kent een uitgebreid aanbod van hotels en appartementen . Ga je met kinderen dan is een appartement vaak handig. We hebben een selectie gemaakt van leuke hotels voor ieder budget.

Epic Sana Hotel Lissabon

Deals en aanbiedingen

Vliegtickets, autohuur en complete citytrips, de beste deals op een rij. Tripcheckers verzamelt de beste Lissabon aanbiedingen.

3 X REISGIDS LISSABON

time to momo lissabon

Time to momo Lissabon

De populaire gidsen van 100% veranderen van naam. En daarom heet 100% Lissabon nu Time to momo Lissabon. Met deze reisgids op zak wordt het ontdekken van Lissabon wel heel gemakkelijk. Deze gids heeft een aantal wandelroutes die je gemakkelijk langs de verschillende high lighs leiden en biedt ook tips van locals. Voor ’s avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en met de handige plattegrondjes vind je altijd de weg. Bovendien kun je bij deze gids gebruik maken van de time to momo app voor je Smartphone (Android en iOS)

Capitool Reisgids Lissabon

Capitool reisgids Lissabon

Deze rijk geillustreerde gids is zowel handig in de voorbereiding als tijdens je verblijf in deze Portugese stad. Je vindt in de Capitool Reisgids enorm veel kleurenfoto’s in alle formaten, driedimensionale overzichtstekeningen, opengewerkte tekeningen van musea en paleizen en plattegronden. Het boek biedt verder praktische tips: accommodatie, restaurants, winkelen, amusement etc. Natuurlijk ontbreekt een uitneembare, geplastificeerde plattegrond niet

Gids Lissabon Marco Polo

Marco Polo Lissabon

Deze gids geeft een snel overzicht van de hoogtepunten en een korte inleiding over Lissabon Daarna volgt een korte opsomming van hotspots voor de trendgevoelige toerist en een agenda, informatie over de keuken en winkelen. Ook ‘insidertips’ èn tips voor budget reizigers ontbreken niet evenals een uitneembare kaart. Door het bescheiden formaat neem je deze gids gemakkelijk mee in je jas zak.

MEER LEUKE STEDEN VOOR EEN CITYTRIP