Winkelen in Antwerpen

modenatie winkelen in antwerpen

Even eruit en hou je van shoppen? Dan ga je winkelen in Antwerpen. Shoppers gaan natuurlijk naar de Meir waar alle bekende winkelketens gevestigd zijn, maar er is zoveel meer te zien in Antwerpen. Antwerpen ligt natuurlijk vlakbij Nederland en toch is het winkelaanbod er heel anders. Speciaalzaken en bijzondere concept stores strijden om de aandacht. Boek dus snel een hotel in Antwerpen en ga shoppen in de Scheldestad.

Winkelen in Antwerpen is zoveel meer dan een bezoek aan de Meir. Er zijn veel winkels die de moeite waard zijn.

Ben je op zoek naar leuk speelgoed? Loop dan binnen bij In den Olifant. Deze geweldige speelgoedwinkel heeft origineel speelgoed. Of zoek je een leuk groen cadeau? Dan is NADA een zaak waar je dat vindt. Winkels met Scandinavische merken of jonge ontwerpers vind je allemaal in Antwerpen. En hou je niet van winkelen dan zijn er er nog genoeg andere dingen die je kunt doen in Antwerpen.

modenatie winkelen in antwerpen
Scoopstore winkelen in Antwerpen

Ontdek jong talent in de Scoopstore Antwerpen

Je bent een jong startend label met een superleuk product. Natuurlijk heb je dan een webshop. Maar een fysieke winkel brengt je merk in een stroomversnelling. Scoop helpt jonge ontwerpers en startende labels. Het concept? Ontwerpers leveren hun product en bepalen hun prijs, Scoop doet de rest: winkelruimte, presentatie en verkoop. Scoop is een ander woord voor primeur. En daar staat de winkel vol mee. Een wisselend assortiment met mooie producten en merken op het gebied van huis en interieur, mode en gifts. Even binnen lopen, leuk!

SCOOP store
Kloosterstraat 66
wo: 13:00 – 18:00
do-vr: 11:00 – 18:00
za: 10:30-18:00
zo: 13:00-18:00

scoopstore-logo-web

Your Premium Store Antwerpen

Laat je verrassen in YOUR Premium Store

YOUR Premium Store is een echte conceptstore. Een unieke ruimte van 1100 m2, in combinatie met een constant evoluerend assortiment van producten zorgt ervoor dat het YOUR steeds weer anders is en voorop loopt als het gaat om trends. YOUR biedt een bijzondere mix van toplabels en minder bekende merken, met uiteenlopende prijzen en met een breed assortiment. Van horloges en sieraden tot boeken, mode, gadgets, schoenen, geuren, muziek, woonaccessoires en schoonheid. Wees niet verbaasd als er een auto in de winkel staat.

YOUR Premium Store
Kloosterstraat 90
di-za: 10:00 – 18:30
zo: 13:00 – 18:30

your-premium-store-logo

in den olifant antwerpen speelgoedwinkel kloosterstraaat

In den Olifant, speelgoed waar je blij van wordt

Als je dacht dat degelijk houten speelgoed saai was, dan vergis je je. Bij In den Olifant vindt je op 3 verdiepingen een enorm assortiment speelgoed waar kinderen gelijk mee willen spelen. Niet alleen houten speelgoed, maar ook prachtige knuffels, poppen en poppenhuizen, gezelschapsspellen, hersenbrekers, teken- en knutselmateriaal, decoratie, speelgoed voor buiten, kinder- en jeugdboeken, knikkerbanen enzovoort. Ben je met kinderen op pad, dan is het lastig om ze de winkel weer uit te krijgen. Maar ook zonder kinderen is het erg leuk en kun je er goed terecht voor kraam- en verjaardagscadeaus.

In den Olifant
Leopoldstraat 23
ma-za: 10:00 – 18:00

in den olifant antwerpen speelgoedwinkel

NADA Antwerpen winkel

Haal de natuur in huis bij NADA

Is het een plantenzaak of een aquariumzaak. Wanneer je langs NADA loopt sta je sowieso even stil en kijk je nieuwsgierig naar binnen. De winkel binnenstappen doe je vervolgens ook om te zien hoe je op een eigentijdse manier de natuur in je huis brengt. Bij NADA (Nature And Design Antwerpen) verkopen ze alles voor aquascaping, groene wanden en planten. Maar dan op een manier dat het van een geweldige schoonheid is, ook voor wie geen groene vingers heeft. Wil je meer weten over aquascaping dan kun je ook workshops volgen. Een unieke winkel in Antwerpen die beslist de moeite waard van een bezoekje is.

NADA- Nature and Design Antwerpen
Lange Koepoortstraat 10
zo: 11:00-19:00
di-do: 10:30-18:30
vr:11:00-19:30
za:10:30-18:30

NADA Antwerpen

t stad leest boekwinkel antwerpen

Verdwalen in verhalen bij boekwinkel 't Stad Leest

Boekhandel ’t Stad Leest is zo’n boekhandel waar je heerlijk kunt verdwalen. In het sfeervolle pand aan de Steenhouwersvest liggen de boeken uitgestald op tafel. De mensen van deze boekhandel hebben een mooie selectie gemaakt van alles dat de moeite waard is. Romans, thrillers, koekboeken en nog veel meer. Als je denkt de naam van Boekhandel ’t Stad Leest komt mij bekend voor, dan kan dat komen doordat de eigenaar bij DWDD in het boekenpanel zat. Boekenliefhebbers slaan deze winkel in Antwerpen niet over.

’t Stad Leest
Steenhouwersvest 16
ma-za:  10:00 -18:00

stad leest antwerpen logo

bike project antwerpen winkel

Mooie fietsen kijken bij Bike Project

Je bent een liefhebber van fietsen. Niet zomaar van fietsen maar van mooie fietsen. Dan is Bike Project zo’n zaak die je binnen gaat. In de ruime zaak staan prachtige dames- en heren fietsen uitgestald als kunstwerken. Stalen frames, fixies, stadsfietsen, gravelbikes en heel veel ander moois. Bij BikeProject helpen ze je met het maken van de juiste keuzes en stellen ze ook fietsen samen die helemaal bij jou passen. Heerlijke speciaalzaak in de Lange Koepoortstraat.

Bike Project
Lange Koepoortstraat 47
di: 9:30-18:30
wo: 12:00-20:00
do-vr: 9:30-18:30
za: 12:00-18:00

bike project antwerpen

shopping stadsfeestzaal antwerpen

Stadsfeestzaal, het hart van de Meir

Ga je naar Antwerpen dan is de Meir onvermijdelijk. Alle grote winkels en winkelketens vind je er. Het is er dan ook altijd druk en de winkelstraat voor het grote publiek.  Halverwege de Meir staat een groot en statig gebouw. Als je binnenkomt sta je in een prachtige feestzaal. Bijzondere winkels? Nee dat niet. The Flying Tiger, Action, Hans Anders en meer van dat soort zaken. Toch even naar binnen lopen als je er bent, het is een prachtig gebouw en misschien vind je er wel een goede aanbieding.

Shopping Stadsfeestzaal
Meir 78/ Hopland 31
ma -za: 10:00 -18:30
elke eerste zo van de maand: 12:00-18:00

shopping stadsfeestzaal logo

graanmarkt13 interieur

Graanmarkt 13, niet zomaar een adres

Graanmarkt 13 is het adres van een prachtige high end concept store aan een mooi pleintje in hartje Antwerpen. Het is niet alleen een winkel, maar je kunt er ook heerlijk lunchen en dineren en als je wil kun je het het appartement boeken om wat langer te blijven. In de winkel op de eerste twee verdiepingen vind je mode, beauty en interieur producten. Het restaurant werd door Gault &Millau in 2015 verkozen tot beste “groente restaurant”. Een adres in Antwerpen dat je niet mag missen.

Graanmarkt 13
Graanmarkt 13
ma-za: 10:30-18:30

Restaurant:
ma-za 12:00-14:30/18:00-22:00
zo: 12:00-15:00/18:00-21:00

moose in the city antwerpen

MOOSE in the CITY, Een beetje Scandinavië in België

Tussen de Nationalestraat en de Kammenstraat vind je een straatje met de naam IJzerenwaag. Op nummer 10 kom je in een prachtige conceptstore waar Scandinavië een hoofdrol speelt. Je vindt er kleding voor hem en haar, meubels, design en hebbedingen van een grote verscheidenheid aan Scandinavische ontwerpers. Bekende merken maar ook jonge ontwerpers en producten met die typisch Scandinavische touch. Zeker even naar binnen lopen.

MOOSE in the CITY
IJzerenwaag 10
ma-vr: 10:00-18:00
za: 10:00-18:30

Mark Antwerpen winkel

MARK, read, cycle & cherish

Mark is echt zo’n winkel anno nu. Een wonderlijke samenwerking tussen boekwinkel ’t Stad Leest en Wunderkammer en De Geus Fietsen. Daardoor krijg je een soort conceptstore die weer heel anders is dan andere hippe winkels. Bij Mark vind je fietsen, accessoires, boeken, stationery en mooie design dingen. Echt een winekl om even doorheen te struinen en waar het dan soms onweerstaanbaar is om iets te kopen.

Mark, read, cycle & cherish

Kleine Markt 14

ma-zo van 11:00 -18:00

MARK Logo antwerpen