Stedentrip met de trein


Comfortabel op reis? Dan is een stedentrip met de trein een goed idee. Of je nu met de trein naar Londen gaat of Berlijn. Stap in en laat je rijden. Wat houdt je tegen?

Een stedentrip met de trein is heerlijk ontspannen. Geen last van drukte op de weg of parkeerproblemen.

Veel internationale treinen vertrekken vanuit Amsterdam. Boek je een ticket bij NS International dan reis je gratis vanaf een station in de buurt naar het vertrekpunt van de internationale trein.

Stedentrip met de trein Londen

Parijs - Rij in 3 uur met de trein naar Gare du Nord

Parijs is dichterbij dan je denkt. Stap in de trein en met de Thalys ben je in ruim 3 uur op station Gare du Nord. Je citytrip Parijs kan direct beginnen. Geen gedoe met de auto. Snel inchecken in je hotel en je citytrip is begonnen. Ga winkelen, musea bezoeken of slenteren door de mooiste straten van Parijs.

Thalys
reisduur: vanaf Amsterdam CS 3 uur en 13 minuten
prijs: vanaf 35,- enkele reis
overstappen: nee, directe verbinding
reserveren: nsinternational.nl

Antwerpen - Er even lekker op uit zonder auto

Razendsnel naar Antwerpen? Dat kan met de Thalys. Vanaf Amsterdam stap je  ruim een uur later al uit op het station in Antwerpen aan het Koningin Astridplein. Aan de achterzijde van het station is de Zoo. Maar wie liever gaat winkelen loopt over de Keyserlei  zo naar de bekende winkelstraat Meir. Blijf je overnachten in Antwerpen dan zijn er veel leuke hotels in de stad.

Thalys
reisduur: vanaf Amsterdam 1 uur 12 minuten
prijs: vanaf 29,- enkele reis
overstappen: nee, directe verbinding
reserveren: nsinternational.nl

Berlijn - Laat je rijden, ga comfortabel met de trein

De Intercity Berlijn rijdt maar liefst zes keer per dag naar de hoofdstad van Duitsland. De rit vanaf Amsterdam duurt ruim 6 uur. Passagiers worden onderweg goed verzorgd en kunnen gebruik maken van het restaurant aan boord. In Berlijn doet de trein verschillende stations aan zodat je altijd enigszins in de buurt van je hotel in Berlijn kunt uitstappen.

Intercity Berlijn
reisduur: vanaf Amsterdam 6 uur en 20 minuten
prijs: vanaf 39,- enkele reis
overstappen: nee, directe verbinding
reserveren: nsinternational.nl

Londen - Eén keer overstappen en je bent met de trein in Engeland

Met de trein is Londen wel heel dichtbij. Geen ferries of vliegtuig maar gewoon instappen in de trein. Op station Brussel Midi stap je over op de Eurostar, die onder het Kanaal doorgaat, om op Londen St. Pancras uit te stappen. Zoek een leuk hotel in Londen uit en je citytrip wordt een groot succes.

Eurostar
reisduur: vanaf Amsterdam 4 uur 39 minuten
prijs: vanaf 59,- enkele reis
overstappen: 1 keer overstappen
reserveren: nsinternational.nl

Keulen - Met de trein is de Duitse stad nog dichterbij

Keulen ligt net over de Nederlands-Duitse grens en is net als Antwerpen heel geschikt voor een dagtrip. Stap in de trein en de Intercity-Express (ICE)brengt je in ca tweeënhalfuur naar Keulen. Aan boord maken passagiers gebruik van gratis wifi en kun je voor een hapje en een drankje terecht in de restauratiewagen. Superleuk dus een stedentrip met de trein. Blijf je wat langer in Keulen, boek dan een leuk hotel.

ICE
reisduur: vanaf Amsterdam 3 uur
prijs: vanaf 59,- enkele reis
overstappen: nee, directe verbinding
reserveren: nsinternational.nl