Bezienswaardigheden New York (met handige kaart)


Wie de hele lijst “Bezienswaardigheden New York” wil afwerken heeft even de tijd nodig. In de Big Apple zijn zoveel bezienswaardigheden en musea, dat je flink de tijd moet nemen om ze allemaal te bezichtigen. Op deze pagina vind je de hoogtepunten van New York handig bij elkaar op een rij. Wil je weten waar je de hoogtepunten kunt vinden, bekijk dan ook de “kaart bezienswaardigheden New York”.

Er zijn veel reisgidsen over New York die je meer achtergrondinformatie geven over een attractie. Veel reisgidsen hebben een handige uitneembare kaart waarop ook bus en metro lijnen staan aangegeven. Ga vooral ook een dagje shoppen in New York, dat is een geweldige ervaring.

New York Statue of Liberty

Vrijheidsbeeld

Miss Liberty is het symbool van Amerikaanse onafhankelijkheid. Het 93 meter hoge beeld was een geschenk van het Franse volk ter gelegeenheid van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring. Het beeld werd in Frankrijk gemaakt en in 1886 onthuld in New York.

Brooklyn Bridge bezienswaaardigheden New York City

Brooklyn Bridge

De 486 meter lange Brooklyn Bridge werd in 1886 voltooid. De brug verbindt Brooklyn met Manhattan. Wie naar het midden van de brug loopt, wordt beloond met een fantastisch uitzicht op Manhattan.

Empire State Building New York

Empire State Building

Nog altijd behoort het Empire State Building tot de hoogste gebouwen van New York. Het gebouw is 382 meter hoog en telst 102 verdiepingen. Het is vernoemd naar de bijnaam van de staat New York: The Empire State.

Radio City Music Hall NYC

Radio City Music Hall

Radio City Music Hall is een theater en concertzaal die in 1932 geopend werd. Tegenwoordig worden er veel live optredens van grote artiesten gehouden en worden er televisieshows gemaakt zoals America’s Got Talent.

Wall Street straatnaambordje

Wall Street

Wall Street is synoniem met de Amerikaanse financiële wereld. Op nummer 40 vind je de New York Stock Exchange. Wall Street dankt zijn naam aan de Nederlandse naam Wal Straat.

Ellis Island New York

Ellis Island

Ellis Island was van 1892 tot 1954 de toegangspoort voor immigranten tot de Verenigde Staten. In het Ellis Island Immigration Museum wordt hun verhaal verteld.

moma new york

MoMa

In het Museum of Modern Art vind je de grootste collectie moderne kunst ter wereld. Je kunt er kijken naar “De Sterrennacht, een van de meesterwerken van Vincent van Gogh.

kaart bezienswaardigheden New York

One World Trade Center New York

One World Trade Center

In 2014 opende One World Trade Center naast de plaats waar de Twin Towers stonden. Het gebouw is 1776 voet hoog. In het jaar 1776 werd de Onafhankelijkheidsverklaring ondertekend.

Central Park New York

Central Park

Central Park is 4 kilometer lang en strekt zich uit van 59th tot 110th Street. Door het park loopt een tien kilometer lange rondweg die New Yorkers graag gebruiken om te hardlopen, fietsen en skaten.

Bezoek het Guggenheim Museum New York

Guggenheim Museum

Het door Frank Lloyd Wright ontworpen gebouw van het Guggenheim Museum, is bij het publiek misschien wel bekender dan de collectie die het museum herbergt. Er zijn schilderijen van Chagall, Picasso en van Karel Appel.

Madison Square Garden New York City

Madison Square Garden

Voor een avondje sport ga je naar Madison Square Garden of zoals Amerikanen zeggen: “The Garden”. MSG is de thuishaven van het NHL ijshockeyteam New York Rangers en van het NBA team New York Knicks.

Fifth Avenue Downtown NYC

Fifth Avenue

Fifth Avenue wordt beschouwd als een van de duurste en beste winkelstraten in de wereld. Langs Fifth Avenue staan veel bekende gebouwen zoals Rockefeller Center, Empire State Building en The Met.

High Line Park New York

High Line Park

High Line Park is een bijzonder stadspark in Chelsea dat is aangelegd op een verhoogde spoorlijn die niet meer in gebruik is. Het park is ontworpen door de Nederlandse landschapsarchitect Piet Oudolf.

Times Square avond bezienswaardigheden New York

Times Square

Times Square is zowel een plein als een buurt in Manhattan in de buurt van 42nd Street en Broadway. De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times.

Rockefeller Center IJsbaan

Rockefeller Center

Rockefeller Center is een complex van 19 kantoorgebouwen waar onder andere Radio City Music HAll deel van uitmaakt. In de winter is er een ijsbaan en staat er een grote kerstboom.

Whitney Museum of American Art New York

Whitney Museum of American Art

Het in 1931, door Gertrude Vanderbilt Whitney, gestichtte museum verhuisde in 2014 naar the Meatpacking District. Er is werk van Amerikaanse kunstenaars zoals Andy Warhol, Edward Hopper en Willem de Kooning.

Frick Collection museum

The Frick Collection

Bekijk the Frick Collection in het huis van de industrieel Henri Clay Frick, die leefde van 1849 tot 1919. Er hangen in zijn voormalige woonhuis op Fifth Avenue schilderijen van Rembrandt en Vermeer.

battery park

Battery Park

Op het zuidelijkste puntje van Manhattan ligt Battery Park. Het park heeft zijn naam te danken aan de Nederlanders die lang geleden hun batterij kanonnen plaatste. De ferries naar Allis Island en Liberty Island vertrekken hier.

Verenigde Naties Hoofdkwartier New York

Hoofdkwartier van de Verenigde Naties

Aan de oostkant van Manhattan is het hoofdkwartier van de VN gevestigd. De gebouwen huisvesten onder meer de Algemene Vergadering en de Veiligheidsraad.

The Met

The Met

Het Metropolitan Museum of Modern Art wordt vaak afgekort tot The Met. Het is het grootste kunstmuseum ter wereld. De collectie omvat meer dan 2 miljoen werken van kunst uit de Klassieke Oudheid tot en met werk van bijna alle Europese meesters.

Ground Zero herdenkingsmonument

Ground Zero

Op de plaats waar ooit de Twin Towers stonden is op 11 september 2011 een herdenkingsmonument onthuld ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op het WTC op 11 september 2001.

American Museum of Natural History Dino's

American Museum Natural History

AMHN beheert een enorme collectie dino skeletten, meteorieten en astronomische voorwerpen en bijzondere edelstenen. Ook wordt er een opgezette Blauwe Vinvis tentoongesteld. In een citytrip met kids mag dit museum niet ontbreken.

top of the rock uitzicht

Top of the Rock

Boven op het Comcast gebouw in Rockefeller Center vind je Top of the Rock. Dit uitkijkpunt wordt als beste van de stad beschouwd omdat je alle bezienswaardigheden inclusief Empire State Building vanaf hier kunt zien.

Carnegie Hall

Carnegie Hall

Een optreden in Carnegie Hall is voor musici een kroon op de carrière. Het ie een prachtige concertzaal met een geweldige akoestiek. Herman van Veen en Wibi Soerjadi traden er al eens op.