Stedentrip Italië

Stedentrip Italie Venetië

Italië heeft prachtige steden om te bezoeken. Van Turijn in het noorden tot de hoofdstad Rome met haar eeuwenoude monumenten en het schilderachtige Venetië. Natuurlijk is het heerlijk eten in Italië. Een stedentrip Italië is daarom altijd een goede keuze. Wil je wat langer in Italië zijn? Overweeg dan een Fly-drive. Vliegen naar Italië en de omgeving van de stad verkennen met je eigen huurauto. We zetten de mooiste steden op een rij met tips voor bezienswaardigheden, hotels en de mooiste deals en aanbiedingen.

stedentrip Rome tips Trevi Fontein

Rome

Rome wordt ook wel de eeuwige stad genoemd, en dat is niet voor niets. De historie gaat ruim 2700 jaar terug in de tijd. De stad is natuurlijk bekend als hoofdstad van het Romeinse Keizerrijk en sinds 1871 is Rome ook de hoofdstad van Italië.Rome biedt je een prachtige combinatie van fantastische bezienswaardigheden, mooie winkels en heerlijk eten. Natuurlijk bezoek je het Coloseum en loop je langs de Trevi fontein. Je bent er even helemaal uit in Rome.

basiliek superga turijn

Turijn

Turijn was de eerste hoofdstad van het moderne Italië, en was de gastheer van de Olympische Winterspelen van 2006. Torino zoals Italianen zeggen, is de hoofdstad van de regio Piemonte. Je bezoekt er het prachtige filmmuseum, het Egyptisch Museum en de oude Fiat fabriek Lingotto. Ook staat Turijn bekend als bakermat van de Slowfood beweging. Hoewel het een minder populaire bestemming is dan Rome, is de stad aan de Po rivier zeker de moeite van een bezoek waard.

Stedentrip Italie Venetië

Venetië

Venetië was ooit het centrum van de Republiek Venezia. Een rijk dat zich uitstrekte van de Alpen in Noordoost Italië en tot Istrië en Dalmatië in Kroatië  en Kreta. Venetië is een erg druk bezochte stad. Oudere Venetiërs vinden het wel eens wat veel. Toch is de stad de moeite van een bezoek waard. De San Marco Basiliek, het Doge Paleis of de Peggy Guggenheim Collection zijn niet te missen bezienswaardigheden in Venetië. Op zoek naar een stedentrip Italië, dan is Venetië een goede optie.