Stedentrip Spanje

barcelona sagrada familia

Spanje heeft veel meer dan de bekende costa’s. Er zijn veel mooie steden die een bezoek waard zijn. Een stedentrip Spanje is dan ook een goed idee. Barcelona is altijd erg populair bij stedentrippers, maar ook Madrid en het minder bekende Bilbao in Spaans Baskenland hebben veel te bieden. Kijk snel wat er te beleven is en ontdek de leukste bezienswaardigheden, hotels en deals voor je stedentrip Spanje.

Park Güell bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona

Barcelona is een populaire bestemming voor een weekend weg. Natuurlijk ga je de bekende bouwwerken van de Gaudi zien: De Sagrada Familia, Casa Mila en Park Güell. Verder is het heerlijk slenteren langs de vele markten en winkels die Barcelona rijk is. Voor de Olympische Spelen van 1992, is de stad flink onderhanden genomen. Onder andere de kustlijn is opgeknapt en je vind er tegenwoordig een ruim 4 kilometer lang zandstrand. Alle ingrediënten voor een lekker weekend weg.

puerta del sol madrid

Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje. Met ruim 3 miljoen inwoners is de het de derde stad van de EU. De stad is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Toch zijn de meeste bezienswaardigheden nog altijd in het centrum te vinden. Het Prado, museum Thyssen Bornemisza en Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía bevinden zich op een steenworp afstand van elkaar. In het laatste museum vind je ook “Guernica” van Picasso. Maar ook als je kennis wil maken met de echte Flamenco muziek is Madrid een geweldige citytrip bestemming

casa viejo bilbao

Bilbao

Bilbao is de grootste stad van Baskenland in Noord-Spanje. Er wonen ongeveer 350.000 mensen. Bilbao was ooit een industriestad, maar is veranderd in een stad waar kunst en cultuur een hoofdrol spelen. Met de komst van het Guggenheim Museum in 1997 brak een nieuw tijdperk voor de stad aan en tegenwoordig is de stad een mooie bestemming voor liefhebbers van bijzondere architectuur, kunst en lekker eten. Ook de omgeving van Bilbao is prachtig. Kortom een originele bestemming voor een stedentrip.