Bezienswaardigheden Barcelona met kaart

macba barcelona

Barcelona heeft veel bezienswaardigheden die de moeite van een bezoek waard zijn. Veel gebouwen van Gaudí, musea, winkelstraten en natuurlijk het stadion van FC Barcelona.

Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de Sagrada Família en veel andere werken van de architect Antoni Gaudí.

Palau Guëll is een van de eerste gebouwen van de hand van Gaudí. Barcelona is echt de stad van Gaudí.

Wil je de hele stad zien, ga dan naar de Montjuïc. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook vind je er verschillende musea waaronder het Olympisch Museum. Kortom Barcelona is een prachtige stad waar veel te zien en te doen is. Er zijn leuke hotels en er zijn regelmatig mooie aanbiedingen voor een weekend Barcelona. Niet voor niets is een weekend Barcelona een goed idee voor iedereen die er even uit wil.

Park Güell bezienswaardigheden Barcelona

Park Güell

In 1900 gaf de industrieel Eusebi Güell de opdracht aan Gaudí tot het ontwerpen en bouwen van een tuindorp. Van de geplande 60 huizen zijn er uiteindelijk 2 gebouwd, waarvan er een door Gaudí zelf werd betrokken. Sinds 1984 staat het park op de Unesco werelderfgoed lijst.

Komodo varaan dierentuin Barcelona

Parc Zoològic de Barcelona

De dierentuin van Barcelona omvat een collectie van ruim 7500 dieren. Er zijn verschillende soorten die je alleen op het Iberisch schiereiland voorkomen, zoals de Iberische steenbok en de Iberische wolf. Daarnaast heeft de zoo ook een aantal bijzondere Komodo varanen in de collectie.

Mont Juic uitzicht barcelona

Montjuïc

Vanaf de berg Mont Juïc heb j een prachtig uitzicht over Barcelona. Daarnaast vind je er het Olympisch Stadion en verschillende musea. De berg is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Het laatste stuk naar de top kun je met een kabelbaan gaan.

Sagrada Familia voorzijde entree

Sagrada Família

De bekendse bezienswaardigheid van Barcelona is de Sagrada Família. Dit werk van Gaudí is nog altijd in aanbouw. De eerste steen voor deze kathedraal werd gelegd in 1882. Het bouwtempo is afhankelijk van giften. Inmiddels worden de eerste delen alweer gerenoveerd.

casa mila la pedrera

Casa Milà

Casa Milà wordt in het Catalaans La Pedrera genoemd, ofwel “De Steengroeve”. Dat is geen gekke bijnaam als je de voorkant van het pand ziet. Het gebouw is een van de bekendste werken van Gaudí en werd in 1912 opgeleverd. Je kunt Casa Milà bezoeken.

camp nou barcelona stadion

Camp Nou

De thuisbasis van FC Barcelona biedt plaats aan 99.050 personen. In het stadion vind je ook een museum met de geschiedenis van de club. Heb je de mogelijkheid om een wedstrijd van de club te bezoeken, dan moet je dat beslist doen. Lees ook wat de naam Camp Nou betekent.

Casa Batlló interieur

Casa Batlló

Aan een van de duurste straten van Barcelona, de Passeig de Gràcia, vind je Casa Batlló. Dit huis werd door Antonio Gaudí tussen 1904 en 1906 verbouwd voor de textielfamilie Batlló. Ook bij dit huis is er niets recht en herken je dierlijke vormen. De architectuur van het huis is geïnspireerd op het verhaal van de drakendoder Sint Joris.

Bezienswaardigheden Barcelona kaart

picasso museum barcelona

Museu Picasso

Op zijn 14e schreef Picasso zich in aan de Kunst Academie van Barcelona, waar ook Joan Míro studeerde. De werken beslaan de periode van 1890 tot 1957. Het Picasso Museum vind je 5 aaneengesloten paleizen in de wijk El Born.

Fontein Barcelona bezienswaardigheden

Font Màgica

De Magische Fontijn liggen aan de voet van de Montjuïc. De foneinen werden gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in1929 die op en rond de Montjuïc gehouden werd. Tegenwoordig worden er regelmatig mooie shows gehouden waarbij licht, geluid en natuurlijk het water van de fontein een hoofdrol spelen.

Mies van der Rohe Paviljoen Barcelona stoel

Barcelona Paviljoen

Het Barcelona Paviljoen werd door de bekende Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van 1929. De Barcelona stoel, een designklassieker, werd speciaal voor het paviljoen ontworpen.

la ramblas barcelona

La Ramblas

La Ramblas is waarschijnlijk de bekendste straat van Barcelona. De 1200 meter lange straat loopt van Plaça de Catalunya naar het oudste deel van de haven. Op Les Ramblas is 24 uur per dag reuring.  Op de Ramblas staan veel bloemenverkopers.

palau guell barcelona

Palau Güell

Palau Güell is het enige gebouw waarbij Antoni Gaudí van het begin tot het einde is betrokken. Het is een van de eerste grote opdrachten van de architect, die Gaudí kreeg van Güell. Op het dak vind je een hele serie schoorstenen die allemaal verschillend met mozaïek zijn gedecoreerd.

museum Fundacio Joan Miro barcelona

Fundació Joan Miró

Joan Miró behoort, naast Dalí en Picasso, tot de drie grootste 20e eeuwse schilders van Spanje. In Fundació Joan Miró is een verzameling van 10.000 objecten samengebracht die grotendeels uit de eigen verzameling van de schilder komen. Het museum ligt op de berg Montjuïc.

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana

Het Palau de la Música Catalana is het concertgebouw van Barcelona. Het werd ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, een van de architecten die aan de basis stond van het Catalaans modernisme. Na drie jaar werd de bouw in 1908 voltooid.

park de la ciutadella barcelona

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona. Het pakt stamt uit 1888 en naast een monumentale waterval  en een bootjesvijver, vind je er verschillende fonteinen van Gaudí. Verder liggen in het park de dierentuin, het Catalaans Parlement en het MACBA.

palau nacional barcelona

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Het Nationaal Kunst Museum van Catalonië is gevestigd in het Palau Nacional op de Montjuïc. Het museum heeft een belangrijke collectie Romaanse muurschilderingen en werken die behoren tot het Catalaans Modernisme, een stroming waar ook Gaudí deel van was. Het MNAC is een van de grootste musea van Spanje.

Stedentrip Barcelona tips: Castell de Montjuïc barcelona

Kasteel van Montjuïc

Het Castell de Montjuïc speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad. Al in het begin van de 17e eeuw staat er op de berg een fort. Aan het einde van de 17e eeuw wordt dit uitgebreid en sindsdien heeft het zijn huidige vorm. Tot het einde van het Franco regime in 1975 deed het kasteel dienst als gevangenis. Tegenwoordig kun je het bezoeken en genieten van een prachtig uitzicht.

kathedraal van Barcelona

Kathedraal van Barcelona

De Kathedraal van Barcelona heet in het Catalaans Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia. De kerk is opgedragen aan de tweede beschermheilige van de stad Eulalia van Mérida. Dit meisje stierf in 304 op 13 jarige leeftijd als martelaar. In de tuin van het klooster van de kathedraal worden 13 witte ganzen gehouden als herinnering aan Eulalia en de leeftijd waarop zij stierf.

macba barcelona

Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Het Museu d’Art Contemporani de Barcelona is ontworpen door de Amerikaan Richard Meier en werd voltooid in 1995. Het museum voor moderne en hedendaagse kunst heeft onder meer werken van Keith Haring, Roy Lichtenstein, Joan Miró, Pablo Picasso, Man Ray, Andy Warhol en Rineke Dijkstra in de collectie.

columbus barcelona

Columbus Monument

Columbus is in Genua, Italië geboren. Zijn ontdekkingsreizen deed hij echter in Spaanse dienst. Daarom werd in 1888 een monument opgericht dat in het Catalaans Monument a Colom heet. Aan het einde van La Rambla staat Columbus op een 60 meter hoge zuil, wijzend naar de zee. Met een lift in de zuil kun je naar een uitkijkpunt onder het beeld om net als Columbus naar zee te kijken.

CHECK OOK DE LEUKSTE TIPS VOOR MADRID