Stedentrip Duitsland

Stedentrip Europa Brandenburger Tor Bezienswaardigheden Berlijn

Stedentrip Duitsland? Goed idee!. Het grootste buurland van Nederland, Duitsland, heeft heel veel te bieden voor wie een stedentrip wil maken. Berlijn is heel populair, maar ook München is beslist de moeite waard. Net over de Nederlandse grens met Duitsland ligt Keulen. Deze stad is ook goed met de trein bereikbaar.Een stedentrip Duitsland is een goed idee voor wie er even uit wil.

Stedentrip Berlijn Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

Berlijn

Berlijn is een bruisende stad waar heel veel te beleven is. Van de geschiedenis, die terug gaat tot de 13e eeuw, toen Berlijn de hoofdstad van Pruisen was tot de plek die nu hip en happening is en waar veel Europese start-ups hun oorsprong vinden. Bezoek de Rijksdag en geniet van het prachtige uitzicht over de stad of ga winkelen op de Ku’damm. Ben je met kinderen op pad, dan mag een bezoekje aan de dierentuin niet ontbreken. Berlijn is zowel met het vliegtuig als met de trein uitstekend bereikbaar.

Vier Jahreszeiten Kempinski Hotel Munchen

München

Met bijna 1,5 miljoen inwoners is München, na Berlijn en Hamburg, de derde stad van Duitsland. De stad is bij veel mensen vooral bekend door Arjen Robben en zijn club Bayern München. Maar ook als stad van Duits bier, het traditionele Oktoberfest en als vestigingsplaats van het hoofdkantoor van BMW is München bekend. München is beslist de moeite waard om te bezoeken. Ook als op weg naar je vakantiebestemming bent moet je er beslist even stoppen.

stedentrip duitsland keulen

Keulen

Keulen ligt net over de Nederlandse grens met Duitsland en telt ruim 1 miljoen inwoners. Naast de Dom van Keulen heeft de stad meer bezienswaardigheden. Er zijn veel overblijfselen van muren en forten uit de Romeinse tijd en het Römisch-Germanisches Museum is geheel gewijd aan de beginperiode van de stad. Juist heel nieuw is Rheinaufhafen. Deze voormalige haven aan de rivier is geheel vernieuwd en je vindt er prachtige architectuur en heerlijke restaurants voor lunch en diner. Op zoek naar een stedentrip Duitsland? Dan is Keulen een goed idee.