Weekend skiën? Ga met het het vliegtuig!

poedersneeuw afdaling morzine avoriaz

Wil je een weekend skiën dan is een autorit van 10-12 uur misschien wat veel van het goede. Voor een lang weekend van donderdag tot en met zondag in de sneeuw, is de reisafstand naar een mooi skigebied misschien net even te veel. Maar heb je er wel eens aan gedacht om met het vliegtuig te gaan? In de buurt van Genève ligt een prachtig skigebied. Vanuit Genève is dit gebied met de auto gemakkelijk te bereiken. Wanneer je met het vliegtuig op Genève vliegt, dan ben je met een huurauto snel op je plaats van bestemming.

Weekend skiën? Vertrek om 7:00 vanaf Schiphol en sta om 12:00 op de ski’s

Waneer je een vroege vlucht naar Genève neemt en vervolgens een auto huurt, dan kun je rond 12:00 op de ski’s staan. Een paar dagen skieën behoort dan op eens tot de mogelijkheden. Een lang weekend in de sneeuw ziet er dan als volgt uit: Met KLM neem je een vlucht van 6:55 vanaf Schiphol. Je arriveert dan rond 8:30 in Genève Cointrin Airport (GVA). Rond 9:15 ben je onderweg met een huurauto naar het wintersportdorp van je keuze. Het eerste wintersportdorp op je route is Les Gets. Dit skistation ligt op 1 uur en 15 minuten van de luchthaven.

Les Portes du Soleil ligt op anderhalf uur rijden van Genève

In de buurt van Genève vind je onder meer Les Portes du Soleil. Een groot skigebied op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Bekende dorpen in het gebied zijn Avoriaz, Morzine en Les Gets. Het gebied strekt zich uit over een lengte van ruim 600 km  en licht op een hoogte tussen de 900 en 2600 meter.

Op je vertrekdag kun je ook nog prima een paar uur skiën. Vanuit bijvoorbeeld Morzine ben je in anderhalf uur weer op de luchthaven van Genève. Waneer je de vlucht van 19:30 neemt ben je rond 21:15 weer op Schiphol.

Ga je op wintersport met het vliegtuig, dan komt een weekend skiën in de Franse Alpen ineens een stuk dichterbij.

Tijd over ? Maak nog een rondje Genève

Heb je genoeg sneeuw gezien, dan kun je natuurlijk op je vertrekdag vroeg vertrekken uit je wintersportplaats. Je hebt dan nog tijd om Genève te verkennen. Lees verder op de pagina over Genève.

geniet van zon en sneeuw skilift frankrijk

650 km piste in les Portes du Soleil

kaart skigebied portes du soleil
les portes du soleil chatel