Bezienswaardigheden Londen (met kaart)


De lijst “Bezienswaardigheden Londen” is lang. Er zijn zoveel musea, attracties en plekken die je moet bekijken, dat een weekend Londen te kort is om alles te zien. Op deze pagina vind je de hoogtepunten van Londen handig bij elkaar op een rij met een kaart met daarop de genoemde bezienswaardigheden. Op de pagina restaurants Londen van Tripcheckers zetten we leuke tips op een rij en filmliefhebbers kijken ook op de pagina met bekende filmlocaties in de stad.

Er zijn veel reisgidsen over Londen die je meer achtergrondinformatie geven over een plaats. Veel reisgidsen hebben een handige uitneembare kaart waarop ook bus en metro lijnen staan aangegeven.

bezienswaardigheden Londen kaart Tower Bridge

Towerbridge

De meest beeldbepalende van alle bezienswaardigheden in London is Tower Bridge. Bezoek het museum in de brug en loop over het glazen brugdek.

London Eye bezienswaardigheden Londen

London Eye

London Eye is 135m hoog. Een rondje met dit reuzenrad duurt een half uur. Bij helder weer zie je 7 graafschappen, 3 luchthavens, 13 voetbalstadions en 36 bruggen over de Theems.

St Pauls Cathedral Londen VK

St. Paul’s Cathedral

Winston Churchill ligt begraven in St. Paul’s Cathedral. De Fluister Galerij in de kerk heeft de eigenschap dat je elkaar over een grote afstand kunt verstaan als je langs de muren praat.

Buckingham Palace changing of the guard

Buckingham Palace

Buckingham Palace is de residentie van de Britse vorstin. Een populaire attractie is de ‘aflossing van de wacht’. De ceremonie vindt ’s zomers dagelijks plaats en in de winter om de dag.

covent garden straat artiesten

Covent Garden

Aan de oostelijke kant van West End vind je Covent Garden. De voormalige groente- en fruitmarkt is een populair winkelgebied en er zijn hier veel uitgaansgelegenheden.

Tower of London

Tower of Londen

In de Tower of London worden de Britse kroonjuwelen bewaard. Het fort is een bekende attractie. Om een oude legende levend te houden, zijn er zes Raven op het terrein van de Tower.

Big Ben Londen

Big Ben

Alleen de klok die in de toren van de Houses of Parliament hangt heet Big Ben.Maar veel mensen noemen de hele toren zo. De Houses of Parliament is de zetel van het Britse parlement.

Westminster Abbey bezienswaardigheden Londen

Westminster Abbey

Hier worden Britse vorsten gekroond en begraven en worden koninklijke huwelijken voltrokken. De laatste keer tussen Prins William en Kate Middleton in 2011.

Kaart bezienswaardigheden Londen

oyal Naval Observatory Greenwich

Royal Observatory

De meridiaan van Greenwich loopt dwars door de Royal Observatory. Onder andere de bepaling van tijdzones is afhankelijk van  deze 0-meridiaan.

arcelor mittal orbit olympic parc londen

Olympic Park

Olympic Park was de hoofdlocatie van de Olympische Spelen van 2012. Nu is het een groot stadspark. Beklim 114,5 meter hoge de Arcelor Mittal Orbit voor een schitterend uitzicht.

o2 arena thames londen

O2 Arena

Voor de viering van het nieuwe millenium werd de O2 Arena gebouwd. De concertzaal aan de Thames figureerde in een James Bond film. Je kunt het gebouw beklimmen.

bezienswaardigheden Londen kaart - National Gallery Londen

National Gallery

Noem een beroemde schilder en je vindt zijn werk in de National Gallery. Van Monet tot Van Gogh en van Vermeer tot Rembrandt. Toegang tot het museum is gratis.

Picadilly Circus Bezienswaardigheden Londen

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is  een van de bekendste pleinen van de Britse hoofdstad. Dat komt mede door de lichtreclames. Het plein verbindt Regentstreet met Piccadilly.

Beatles Abbey Road

Abbey Road

Muziekliefhebbers kunnen niet om Abbey Road heen. Je vindt hier de Abbey Road Studio’s en natuurlijk het zebrapad van het gelijknamige album van The Beatles.

Camden Town Londen

Camden Town

Camden Town is vooral bekend om de zeer druk bezochte Camden Market. Je vindt er kleding, brocante en food. In het weekend trekt de markt geregeld 100.000 bezoekers.

harrods warenhuis londen

Harrods

Onder het motto ‘Omnia Omnibus Ubique’ (alles voor iedereen overal) heeft Harrods maar liefst 330 afdelingen. De Food afdeling is geliefd bij een groot publiek.

hendrix handel house londen

Hendrix en Händel

Bezoek het huis waar Jimi Hendrix korte tijd woonde op 23 Brook Street. In het naastgelegen pand woonde de componist Händel 200 jaar eerder.

borough market southbank londen

Borough Market

Borough Market is een van de oudste markten van Londen. Op de markt vind je stalletjes met gerechten uit alle windstreken. Voor liefhebbers van lekker eten!

Wimbledon tennis center court londen

Wimbledon

In de zomer dé plek van het bekende Grandslam tennistoernooi. Tennisliefhebbers bezoeken het dagelijks geopende Wimbledon Lawn Tennis Museum.

Wembley Stadium Londen

Wembley

Thuishaven van het Britse Nationale Elftal en podium voor popconcerten. Met 90.000 zit plaatsen is Wembley het grootste overdekte stadion van Europa.

Deck Chairs Hyde Park

Hyde Park

Maak een wandeling door het grootste park van Londen of kom op adem en huur een deck chair in de zomer.