Rolling Stones tentoonstelling in Saatchi Gallery Londen

Tentoonstelling Rolling Stones Saatchi

Sinds de oprichting van de Rolling Stones in 1962 in Londen. staat de band onafgebroken op de grootste podia in de wereld. Tijd voor een tentoonstelling met de naam “Exhibitionism” in Saatchi Gallery.

“The greatest rock and roll band on earth” produceerde door de jaren meer dan 25 studio albums waaronder “Beggars’ Banquet”, “Sticky Fingers” en “Exile on Mainstreet”. Nadat de band in de jaren 80 bijna uit elkaar ging vanwege een meningsverschil over de muzikale richting, kwamen zij in 1989 terug met het album Steel Wheels, gevolgd door de Steel Wheels Wereld Toernee.  De band maakt nog steeds albums en heeft een trouwe schare fans van alle leeftijden.

De band is sindsdien nauwelijks gewijzigd. Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts spelen nog altijd samen.

Sinds het vertrek van Bill Wyman in 1992, wordt de bas gespeeld door Darryl Jones. Een rock and roll band met zo een lange historie moet wel een fantastisch archief hebben en geweldige verhalen om te vertellen. Reden om in Saatchi Gallery in Londen een tentoonstelling in te richten met de naam Exhibitionism.

Rolling Stones band
stones oud
saatchi gallery londen

Van 5 april tot 4 september 2016: Exhibitionism in Saatchi Gallery.

Exhibitionisme exposeert in negen verschillende kamers van de Saatchi Gallery op een vloeroppervlakte van meer dan 1.750 vierkante meter,hoe de band en rock and roll de afgelopen 50 jaar veranderd zijn. Elke ruimte is speciaal ingericht zodat de bezoeker meegenomen wordt in het bestaan van “the greatest rock and roll band on earth”.

De tentoonstelling is een interactieve rondleiding door het enorme artistieke oeuvre van de Stones. Oorspronkelijk stage ontwerpen, een kleedkamer en backstage parafernalia; zeldzame gitaren en instrumenten, iconische kostuums, zeldzame audio tracks en niet uitgebrachte videoclips; persoonlijke dagboeken en correspondentie; originele affiches en album cover artwork en unieke films uit de archieven van de band. Kortom een inkijkje in de geschiedenis van de Rolling Stones. Ook voor fans van die andere Britse band, the Beatles,  is een bezoek zeker de moeite waard. Ben je toch in Londen en muziekliefhebber, dan mag een bezoek aan een andere rock legende, Jimi Hendrix,  niet ontbreken.

Lekker eten, een goed hotel? Tips voor een weekend London

Saatchi Gallery Logo

adres en openingstijden

Adres:
Duke of York’s HQ, King’s Road, London SW3 4RY

Open:
maandag t/m zondag: 10:00 tot 18:00,
laatste toegang om 16:30

Informatie over tickets:
www.stonesexhibitionism.com