Restaurants Londen? Lekker en goed eten.

pizza union restaurants londen

Restaurants Londen? Er zijn zoveel mogelijkheden. Waar Londen ooit bekend stond om zijn Fish ’n Chips en English Breakfast met worstjes, is er de afgelopen jaren heel veel verandert. Er zijn restaurants in Londen voor ieder budget. Londen heeft 2 restaurants bij de “World’s 50 Best Restaurants” en heeft meer dan 60 restaurants met een of meer Michelin sterren.

Maar ook betaalbare restaurants in Londen zijn er genoeg.

Alle bekende fastfood restaurants zijn ruim vertegenwoordigd, maar gelukkig zijn er in de Britse hoofdstad ook nog heel veel andere restaurants. Voor iedere smaak vind je gemakkelijk een leuke plek om te eten. Er zijn verschillende restaurants van bekende TV-koks en ook liefhebbers van Aziatisch eten, de Indiaase keuken en Pub food vinden een prima plek voor lunch en diner. Op deze pagina vind je een aantal suggesties en ideeën: voor verschillende smaken en van goedkope restaurants tot absolute toprestaurants in Londen. Zoek je leuke tips voor een bezoek aan Londen, lees dan ook onze Londen tips.

Eten bij 'celeb chefs' Jamie Oliver, Gordon Ramsay en Ottolenghi

Jamie Oliver begon zijn carrière ooit als de Naked Chef, maar bestiert inmiddels een compleet imperium met verschillende restaurants. Het begon met Fifteen in 2002 en inmiddels zijn er veel meer restaurants in Londen van Jamie. Wie van vlees houdt, gaat naar Barbecoa in de buurt van Saint Paul’s Cathedral. Het restaurant heeft een eigen slagerij. Van Jamie’s Italian zijn maar liefst 6 vestigingen in Londen. Je eet er de lekkerste Italiaanse pizza’s, pasta’s en andere gerechten uit de Italiaanse keuken.

Ook Gordon Ramsay heeft het tegenwoordig drukker met zijn restaurants dan met zijn TV programma “Oorlog in de keuken”. In Londen heeft hij maar liefst 13 restaurants. Van betaalbare restaurants als Breadstreet Kitchen en Union Street Cafe, in de gelijknamige straten,

tot en met het zeer exclusieve Gordon Ramsay Restaurant op Royal Hospital Road in Chelsea.

Ben je fan van Ottolenghi, schrijver van o.a. het boek “Plenty of More”, dan ga je naar een van de vier Ottolenghi restaurants of zijn restaurant Nopi. Liefhebbers van groente en de keuken van het Midden-Oosten eten hier heerlijk. Je vindt de Ottolenghi restaurants o.a. op 63 Ledbury Road in Notting Hill.

Wie tenslotte echt iets te vieren heeft en wil eten bij een van de allerbeste restaurants ter wereld, kan niet om Heston Blumenthal heen.  Deze man is een van de uitvinders van het moleculair koken. Zijn restaurant Dinner vind je op 66 Knightsbridge in het Mandarin Oriental Hyde Park hotel.

Pubfood eet je in Londen in een gastropub

Pub food was vooral voedzaam en eenvoudig. Dat is de door de jaren flink veranderd. Pubs zijn gastropubs geworden. Je kunt er niet alleen gezellig iets drinken maar ook lekker eten. Goede hamburgers, steaks, pie’s en moderne varianten op traditionele gerechten. Bij veel pubs kun je zoals het een café betaamt niet reserveren. First come, first serve is het motto.

Op 159 Farringdon Road, vind je The Eagle. Dit was in 1991 een van de eerste gastropubs. Het interieur is zoals je van een pub verwacht: een houten vloer, een stevige bar en het menu op schoolborden aan de muur. De keuken is mediteraans, spaans georienteerd en het menu is wisselt dagelijks. Voor jong en oud en liefhebbers van een goed glas en lekker eten.

Bij the Bull & Last ( 168 Highgate Road) kun je vanaf 9 uur ’s ochtend terecht voor ontbijt tot ’s avonds voor 10 uur voor diner. Op de begane grond een bar met verschillende ale’s op de tap en op de eerste verdieping meer een restaurant ruimte. Je eet er Eggs Benedict met een sapje ’s morgens, kunt er lunchen met een salade en eet er ’s avonds steak van de grill.

Pittcue (1 The Avenue, Devonshire Square) begon ooit als een foodtruck voordat zij een klein restaurant openden. Tegenwoordig is het een grote zaak waar je barbecue specialiteiten eet. Pulled pork, steaks en ribs. Voor wie geen enorme vleeseter is, staan er verschillende soorten vis op het menu. Ook is er een brouwerij in de zaak waarmee zij hun eigen bier brouwen.

Goedkope restaurants in Londen: lekker eten voor weinig geld

Wil je lekker en goedkoop eten in Londen, dan zijn er genoeg opties. Bijvoorbeeld bij Arancini Brothers. Dit restaurant heeft zich gespeciliseerd in Arancino. Arancini zijn Siciliaanse rijsballen met een vulling van vlees of groenten en kaas. Arancini Brothers vind je o.a. op 42, Oldstreet.

De Indiase keuken behoort misschien wel tot de populairste in Engeland. Masala Zone heeft zeven restaurants in Londen en krijgt regelmatig goede recensies en reviews. Je eet er Thali, een verzameling kleine gerechtjes waaronder curry, raita, papadum, chutney, groenten en rijst. Masala Zone is onder meer gevestigd op Street in Covent Garden en op .

Ben je een liefhebber van Thais eten dan is Rosa’s Thai Café een optie. Je eet er de bekende Thaise gerechten zoals Pad Thai, Tom Ka Kai en Springrolls.

Je vindt de restaurants onder andere op 48, Dean Street, Soho en op 23a, Ganton Street, Carnaby.

Naast de bekende fastfoodketens zijn er ook andere hamburger restaurants in Londen. Gourmet Burger Kitchen heeft meer dan 10 restaurants in het centrum van de Britse hoofdstad en  ook Honest Burgers richt zich met 13 filialen op het serveren van de perfecte hamburger en vind je op verschillende plekken in het centrum.

Liefhebbers van pizza melden zich bij Pizza Union.  In 2 restaurants in Londen bakken zij overheerlijke pizza’s met een dunne bodem in Italiaanse houtovens. Pizza Union vind je op 25 Sandy’s Road in de wijk Spitalfields en in King’s Cross op 246-250 Pentonville Road. Zoek je nog meer tips dan kan een reisgids Londen je vast verder helpen.